Grillowany Łosoś z Kwaśną Śmietaną i Kawiorem na Fasolce Szparagowej i Plackach z Kabaczka

aimg_6185

CZAS PRZYGOTOWANIA: do 60 minut
POZIOM TRUDNOŚCI: średni
LICZBA OSÓB: 1. osoba

SKŁADNIKI:
• filet z łososia
• kwaśna śmietana
• kawior
• fasolka szparagowa
• kabaczek
• ziemniak
• mąka
• jajko
• olej do smażenia
• oliwa z oliwek
• sól
• pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Łosoś: Umyć, osuszyć, filet oprószyć solą i pieprzem, wysmarować oliwą. Ułożyć na rozgrzanej
patelni grillowej i grillować przez 2-3 minuty z każdej strony. Uważać, aby nie przesuszyć łososia,
musi być miękki w środku i chrupiący z zewnątrz.

Placki z kabaczka: Kabaczek i ziemniaki obrać i zetrzeć na tartce z dużymi oczkami. Dodać jajko,
mąkę, i przyprawy, Na patelnię rozgrzać olej, nakładać placki i smażyć na rumiano z obu stron.
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości.

Podanie: Kładziemy placki z kabaczka, fasolkę, grillowanego łososia, kwaśną śmietanę i kawior.
Całość delikatnie oblewamy oliwą z oliwek.