Polski kawior z Jesiotra – hodowla

Produkcja wyjątkowego kawioru marki Esturian, rozpoczęła się już w 2000 roku wraz z otwarciem Gospodarstwa Rybackiego „Acipol”, uruchomieniem przetwórni rybnej „Jesiotr” oraz uzyskaniem pierwszej w Polsce koncesji na pobór ikry jesiotrowej.

Chów i hodowla prowadzona jest w naszym gospodarstwie w pełnym cyklu, od narybku aż po dojrzałe jesiotry, z których pozyskujemy najwyższej jakości kawior certyfikowany przez CITES. Całkowity proces hodowli i produkcji nadzorowany jest przez światowej sławy naukowców z Wydziału Nauk o Żywności oraz Nauk o Środowisku Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Ikry dogląda wysoko wykwalifikowana kadra korzystająca z najnowocześniejszych rozwiązań technologicznych.

Warto dodać, że na wyśmienity smak kawioru Esturian wpływa ekologiczne podejście do hodowli, bazujące na stosowaniu wysokiej jakości pokarmu dla ryb, pochodzącego od najlepszych producentów pasz w Europie, dla których ekologia ma znaczenie priorytetowe.

 

Cena i jakość Polskiego kawioru z Jesiotra

Najwyższej jakości polski kawior z jesiotra marki Esturian jest przygotowywany z ikry ryb rodziny jesiotrowatych i charakteryzuje się wyrównaną wielkością i jednolitą barwą ziaren. To produkt o wyjątkowych walorach smakowych serwowanych w eleganckiej formie – jego kształt i esencję zawdzięczamy profesjonalnym warunkom hodowli ryb.

Nasz kawior z jesiotra, którego stosunek jakości do ceny znacznie  przewyższa ofertę produktów pozyskiwanych z bieługi czy siewrugi, posiada najniższą, znikomą wręcz, ilość soli i nie zawiera w swoim składzie ani sztucznych substancji ani konserwantów. Solenie ikry przeznaczonej do produkcji polskiego kawioru z jesiotra, odbywa się pod nadzorem specjalnie wyszkolonych specjalistów, dzięki czemu uzyskaliśmy perfekcyjną ziarnistość i aksamitną teksturę naszych produktów.

Wyjątkowy smak polskiego kawioru  Esturian niewątpliwie zostanie doceniony przez największego smakosza.

kawior z Jesiotra